fam. Blok, MAF

Actie(s):

Beste gemeente,

Bij ons boven in de boekenkast staat al een tijdje het boek “Alles opgeven en rijk worden”. Daarin staat het verhaal van een Nederlandse zendelinge die haar langverwachte, comfortabele appartement in Amsterdam opgeeft om naar Mongolië te emigreren. Dit boek met prikkelende titel is maar één van de boeken met zendingsverhalen die in onze kast staan.

Vanaf het begin dat we elkaar kennen, is het voor ons duidelijk dat we een hart hebben voor missie. Maar zelf alles opgeven en rijk worden? De weg naar MAF Bezig zijn met missie hebben we tot nu toe vooral in Nederland gedaan. Maar we hebben ook altijd gedacht aan de mogelijkheid om met missie bezig te zijn in het buitenland als piloot en arts. Door de vliegopleiding van Niels bij Mission Aviation Training Center (MATC) en alle gesprekken die we de afgelopen jaren hadden bij Mission Aviation Fellowship (MAF), begon het verlangen steeds meer te groeien om zelf de zending in te gaan.

Begin dit jaar stuurde we eindelijk de ingevulde sollicitatie- formulieren op naar MAF. Afgelopen zomer zijn we bezig geweest met het invullen van formulieren, sollicitatiegesprekken en een psychologisch onderzoek. In september zijn we geselecteerd als kandidaat voor MAF. Dit betekent dat we ons als gezin gaan voorbereiden op een uitzending naar het buitenland. Planning Hiermee breekt voor ons een spannende tijd aan. We gaan ons leven in Nederland steeds meer loslaten en richten ons op het wonen en leven in een ver land. Dit vraagt veel voorbereiding. De komende tijd zijn we vooral bezig met de mensen om ons heen informeren en een thuisfront commissie (TFC) oprichten.

Een TFC samenstellen doen we zorgvuldig. We zien leden graag op de juiste plek zodat ze ons goed kunnen ondersteunen. Het TFC kan ons helpen door werk over te nemen in de voorbereiding, tijdens de uitzending en in verlofperiodes. Denk aan het organiseren van presentaties, acties voor fondswerving en het thuisfront informeren met nieuws- en gebedsbrieven. Op dit moment weten we nog niet wanneer naar welk land we gaan. Het contract van Niels bij Defensie loopt in ieder geval nog tot december 2023. Het plan is om begin 2024 de Bijbelschool bij All Nations in Engeland te doen. Als alle vliegbevoegdheden gehaald zijn en de andere praktische voorbereidingen klaar zijn, kunnen we waarschijnlijk eind 2024 uitgezonden worden. Betrokkenheid U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat we u graag betrekken bij onze plannen. Wij willen u vragen met ons mee te leven en mee te bidden. Als u alvast meer wilt weten over het geven van financiële steun, kunt u hierover lezen op www.maf.nl/blok. Hartelijk dank voor elke manier waarop u met ons meeleeft.

Andréa, Niels en Luca Blok

iDeal

Betaalmogelijkheden

  • Tegoed
  • iDeal

Giften mogelijk namens

  • Account
  • Anoniem
  • Anders